مقالات

عوامل موثر در تعیین قیمت نشاسته

عوامل موثر در تعیین قیمت نشاسته

نشاسته انواع مختلفی دارد و نسبت به نوع خود، در صنایع مختلف به کار گرفته می‌شود. نشاسته صنعتی در صنایع بسیاری از جمله صنایع غذایی، کاغذسازی و … کاربرد دارد و قیمت نشاسته نیز نسبت به نوع و کاربرد آن متفاوت است. در ادامه این مطلب به بررسی عوامل موثر بر قیمت نشاسته خواهیم پرداخت:

نوع نشاسته

  • نشاسته ذرت: نشاسته ذرت، ارزان‌ترین نوع نشاسته است که از ذرت تهیه می‌شود. قیمت آن به عواملی مانند نوع ذرت (زرد، سفید، مومی و غیره)، روش فرآوری (خشک، مرطوب) و درجه اصلاح (نشاسته مالتودکسترین، نشاسته پخته شده و غیره) بستگی دارد. ذرت‌های اصلاح شده ژنتیکی که بازده بیشتری دارند، معمولاً ارزان‌تر هستند. روش‌های فرآوری مرطوب نشاسته ذرت با کیفیت‌تر و گران‌تری تولید می‌کنند. نشاسته‌های اصلاح شده نیز به دلیل کاربردهای متنوع در صنایع مختلف، قیمت بالاتری دارند.
  • نشاسته گندم: این نوع نشاسته، از گندم تهیه می‌شود و قیمت آن به نوع گندم (دوروم، نان و غیره)، روش فرآوری (خشک، مرطوب) و سطح پروتئین بستگی دارد. گندم دوروم به دلیل محتوای پروتئین بالاتر، گران‌تر است. روش فرآوری مرطوب نشاسته گندم با کیفیت‌تر و گران‌تری تولید می‌کند. نشاسته گندم با سطح پروتئین بالا نیز در صنایع غذایی کاربرد بیشتری دارد و گران‌تر است.
  • نشاسته سیب زمینی: از سیب زمینی تهیه می‌شود و قیمت آن به نوع سیب زمینی (واکسی، روسِت و غیره)، روش فرآوری (خشک، مرطوب) و میزان مواد معدنی بستگی دارد. سیب زمینی‌های با نشاسته بیشتر، معمولاً ارزان‌تر هستند. روش فرآوری مرطوب نشاسته سیب زمینی با کیفیت‌تر و گران‌تری تولید می‌کند. نشاسته سیب زمینی با میزان مواد معدنی کمتر، در صنایع غذایی کاربرد بیشتری دارد و گران‌تر است.

عوامل موثر در تعیین قیمت نشاسته

کیفیت

یکی از ویژگی های نشاسته با کیفیت بالا، رنگ آن است. معمولا نشاسته با رنگ سفید و شفاف، کیفیت بالاتر و قیمت بالاتری دارد. همچنین نشاسته بدون بو، باکیفیت تر و گران تر است. از دیگر نشانه های کیفیت خوب نشاسته، طعم ملایم و یا بدون طعم بودن آن است.

همچنین نشاسته با ناخالصی کمتر و میزان رطوبت کمتر از 10 درصد از نشانه های کیفیت بالا تر نشاسته و در نتیجه قیمت بالاتر آن است.

کاربرد

  • صنایع غذایی: از نشاسته در تولید انواع محصولات غذایی مانند سوپ، سس، ماکارونی، نان، شیرینی و غیره استفاده می‌شود. نشاسته‌های با کیفیت بالاتر و با ویژگی‌های خاص مانند مقاومت در برابر حرارت و ایجاد بافت مطلوب، در صنایع غذایی گران‌تر هستند.
    صنایع دارویی: از نشاسته در تولید انواع داروها مانند قرص، کپسول و پماد استفاده می‌شود. نشاسته‌های استریل شده و با کیفیت بسیار بالا در صنایع دارویی کاربرد و قیمت بسیار بیشتری دارند.
  • صنایع کاغذسازی: در صنایع کاغذسازی از نشاسته‌های با کیفیت بالاتر و با ویژگی‌های خاص مانند افزایش مقاومت کاغذ در برابر آب، چربی و مواد شیمیایی استفاده می‌شود و این نوع نشاسته‌ها قیمت گران‌تری دارند.

هزینه ها

از دیگر عوامل موثر در تعیین قیمت نشاسته، هزینه های تولید و حمل و نقل آن است. این هزینه ها شامل هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت منبع اولیه نشاسته (ذرت، گندم، سیب زمینی و غیره)، هزینه‌های فرآوری، هزینه های بسته‌بندی و نگهداری و هزینه های حمل و نقل آن می‌شوند.

سخن آخر

علاوه بر موارد فوق، نوسانات ارزی و سیاست های دولتی بر روی قیمت نشاسته تاثیر گذار هستند. قیمت نشاسته به صورت روزانه در بازار های جهانی تعیین می‌شود و شما می‌توانید با تماس با شرکت نشاسته هدیه ندوشن از آخرین قیمت نشاسته مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *